Myrttisen Suolakurkut

Aidot suolakurkut valmistetaan perinteisellä venäläisellä menetelmällä maitohappokäymisen avulla ilman etikkaa ja sokeria. Suolakurkkuja ei pastöroida, joten terveyttä edistävät ravintoaineet, kuten maitohappobakteerit ja vitamiinit, ovat niissä tallella. Kurkkuihin käytämme aina laadukkaita kotimaisia avomaankurkkuja.

Suolakurkut valmistetaan reseptillä, joka on säilynyt muuttumattomana ja vuosikymmeniä. Myrttisen kurkkujen reseptiin kuuluu runsaasti valkosipulia, kruunutilliä ja perinteisiä mausteita.

Myrttisen Valkosipuli-Suolakurkut

Ainesosat: Avomaankurkku, vesi, suola, tilli, valkosipuli, piparjuuri, viinimarjalehti, natriumbentsoaatti.

Sisältää runsaasti maitohappobakteereita!

• 100 % kasvipohjainen
• Sokeriton
• Gluteeniton
• Laktoositon
• Vähähiilihydraattinen

Maitohappokäyminen

Maitohappokäyminen eli hapattaminen on yksi vanhimpia tapoja säilöä ruokaa kuivaamisen ohella. Myrttisen suolakurkut valmistetaan maitohappokäymisellä, joka on perinteinen venäläinen menetelmä. Maitohappokäyminen pehmentää avomaankurkkujen rakenteen, ja yhdessä käytettyjen mausteiden kanssa antaa suolakurkuille niiden erityisen, herkullisen maun. Lisäksi se takaa tuotteelle pitkän säilyvyyden. Aidot suolakurkut eivät koskaan sisällä etikkaa eikä sokeria.

Maitohappokäyminen voi käynnistyä suotuisissa olosuhteissa nestepinnan alla hapettomassa tilassa, oikean lämpötilan vallitessa. Maitohappokäymisessä pieneliöt, kuten maitohappobakteerit, syövät kasvien sisältämiä hiilihydraatteja ja muuttavat ne maitohapoksi. Hapatetuissa tuotteissa ruuan ravintoarvo ja vitamiinit säilyvät, koska tuotetta ei kuumenneta missään valmistuksen vaiheessa.

Terveysvaikutukset

Suolakurkkuja ei pastöroida, joten terveyttä edistävät ravintoaineet, kuten maitohappobakteerit ja vitamiinit, ovat niissä tallella. Myrttisen suolakurkut ovat erittäin vatsaystävällisiä, sillä ne sisältävät runsaasti suolistoa vahvistavia hyviä probiootteja, kuten maitohappobakteereja. Maitohappokäymisen vatsaystävällisyys perustuu terveen bakteerikannan lisääntymiseen ja samanaikaisesti suoliston oman bakteerikannan vahvistumiseen.

Maitohappobakteerit korjaavat vatsan happotasapainoa ja suoliston toimintaa, mistä seuraa ruuansulatuksen paraneminen sekä vatsan rauhoittuminen. Parhaimmillaan koko elimistön vastustuskyky voi parantua.