loka 10
ravintola plate annos myrttisen kurkut

Myrttiset maistuu Ravintola Platessa

Myrttisen kurkut ovat useiden ravintoloiden suolakurkkuvalinta numero 1. Tampereelle 2019 alkuvuodesta avatun Ravintola Platen keittiömestari Mikko Humppi tunnustautuu vannoutuneeksi Myrttisfaniksi.

– Jostain tuli ravintolan kahdeksan kokin kanssa puhetta Myrttisen lippalakeista ja he sanoivat, että jos jostain saat Mikko sellaiset kaikille hommattua niin he ovat ikionnellisia. Laitoin sitten teille päin viestiä, että kannatetaan kovasti Myrttisiä ja tahtoisin ostaa kymmenen kappaletta Myrttislippiksiä. Sovittiin sitten että tehdään pientä ristiinmarkkinointia tahoillamme ja siitä se sitten lähti! Humppi kertoo. Humppi itse kertoo käyttäneensä ravintolaurallaan jo enemmän tai vähemmän 10 vuotta Myrttisen suolakurkkuja, sillä aito suolakurkku on raaka-aineena maustekurkkua paremmin mieleen. Muitakin kurkkumerkkejä on kokeiltu, mutta Myrttiset ovat yksinkertaisesti olleet parhaita. Kokkipiireissä Myrttisliemi on Humpin mukaan jopa kulttimaineessa ja kokit kehittelevät mitä erikoisempia tapoja käyttää sitä mausteena ja raaka-aineena erilaisissa ruuissa ja jälkkäreissä.

Plate käyttää raaka-aineena mahdollisuuksien mukaan kotimaista ruokaa

Plate ravintolassa käytetään kotimaisia raaka-aineita varsinkin satokauden aikana runsaasti. Suosikkireseptikin Humpilta löytyy. Naudan stroganoffiin on Humpin pakko saada Myrttisen lientä, sillä se on ”salainen” jippo ja juju millä maku saadaan täydelliseksi. Aika-ajoin reseptit päätyvät myös Platen lounaslistoille.

Terveiset Myrttisen seuraajille

– Älkää missään nimessä heittäkö Myrttislientä missään nimessä pois! Se on monikäyttöistä ja yksi erinomainen vinkki on säilöä kotona kasvatetut chilit kurkkujen maitohappoliemeen. Siihen liemi toimii erinomaisesti ja lopputuloksena on pikkelöidyt jalapenotyyppiset chilit. Muutenkin liemellä voi fermentoida oikeastaan ihan mitä vaan, kun säilöö hapettomaan säilykepurkkiin, niin poistuu omakasvatteisten chilien säilömisongelmat! Humppi vinkkaa.

Ravintola Plate Myrttisen kurkut

Ravintola Plate sijaitsee Tampereella ja Myrttisen Kurkut löytyvät usein lounaslistalta!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.