loka 10
Iiro Kettunen myrttisen kurkut pihamyynti

Myrttisen pihamyynnit kokoavat kurkkufanit 4 kertaa vuodessa yhteen

Myrttisen pihamyyntitapahtuma on jo muutaman ensimmäisen vuoden aikana muodostunut perinteeksi Myrttisen fanien keskuudessa. Tehtaanmyymälän lopetettua toimintansa, on pihamyynnistä tullut vuoden suurimpia Myrttisen kurkkujen yksittäisiä myyntitapahtumia ja kurkkua haetaankin varastoihin usein jopa peräkärrylasteittain. Suosituimpana ja perinteikkäimpänä tapahtumana lienee syksyn myyntitapahtuma, sillä silloin saadaan ensimmäiset maistiaiset uudesta sadosta. Vantaan tehtaan tuotannon työjohtaja Iiro Kettunen kertoo pihamyyntien lähihistoriasta pitkän linjan Myrttisläisenä.

Harvinaiset lippalakit vetävät ihmisiä paikalle

Kulttimaineessa viilettävät Myrttisen Kurkut-lippikset ovat aluksi olleet vain tehtaan kesätyöläisten yksinoikeus, mutta kova kysely ja kysyntä toivat lippikset ostettavaksi pihamyynneistä. Tämä on monille syy tulla tapahtumaan paikan päälle, sillä muualta lippiksiä ei juuri saa. – Kyllä pihamyynteihin on iso osa vakioasiakkaista löytänyt alusta asti paikalle, mutta kyllä sosiaalisen median noste on vaikuttanut kiinnostukseen selvästi! Kettunen kertoo. – Vakkarit kiertävät jokaisen pihamyynnin ja kyllä sieltä saunakutsuja tulee joka kerta, Kettunen nauraa.

Kysyntää riittää

– Kyllä kysyntää kurkuille löytyy ja lähes joka päivä käy joku kyselemässä tehtaalla, että saako ostettua, Kettunen kertoo Myrttisen kurkkujen ostajista. Kettunen epäilee, että jossain vaiheessa kysyntä voisi olla riittävä jopa tehtaanmyymälän paluulle, mutta sitä ei ainakaan tällä haavaa ole näköpiirissä. Perinteisesti syksyn pihamyynnissä on ensimmäistä kertaa saman vuoden sato myynnissä, mikä saa vannoutuneimmat kurkunsyöjät liikkeelle.

– Tämän vuoden sato vaikuttaisi olevan jopa parempi kuin edellisten vuosien! Pieniä maistiaisia on saatu, mutta varsinaiseen pakkaukseen ei uudet kurkut vielä ole menneet. Ensi viikolla aloitetaan pakkaaminen. Kettunen toteaa.

Myrttisen kurkut toivottavat kaikki tervetulleeksi pihamyyntiin!

Syksyn pihamyyntitapahtuma pidetään 24.10. Vantaalla Myrttisen Kurkkujen tehtaan pihassa ja Kettunen haluaakin toivottaa kaikki tervetulleeksi hakemaan uuden sadon priimalaatuisia kurkkuja!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.