kesä 06
kaupankassa myrttisen kurkut myrttisen lippis

Myrttisen kurkut kaupassa

Mistä suolakurkut löytyvät kaupassa?

Mikä on ensimmäinen paikka mistä kaupasta etsit maailman parhaita suomalaisia valkosipulisuolakurkkuja? Neljä viidestä etsii Myrttisen kurkkuja ensimmäisenä säilykeosastolta lasipurkkeihin pakattujen maustekurkkujen seasta! Myrttisen valkosipulisuolakurkut ovat kuitenkin tuoretuote, jolloin ne tulee säilyttää kylmässä tai viileässä. Tämän vuoksi löydät kurkkuämpärit yleensä hedelmä-vihannesosastolta viileästä!

Valmistustapa ja ominaisuudet

Suolakurkut valmistetaan perinteisesti fermentoinnilla, eli maitohappokäymisellä. Tämän vuoksi pakkausastian, tässä tapauksessa kurkkuämpärin, on hengitettävä ulospäin, sillä mikäli käymisen aikana syntynyt kaasu ei pääse ämpäristä ulos, alkaa astia pullistumaan. Lisäksi maitohappokäyminen on valoherkkä prosessi. Näistä syistä aitoja suolakurkkuja ei voida pakata ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Lasipurkki kun päästää kaiken valon läpi, eikä yhtään kaasuja ulos. Myrttisen valkosipulisuolakurkkuliemeen ei myöskään lisätä lainkaan sokeria tai etikkaa.

Koostumukseltaan suolakurkut ovat pehmeitä verrattuna maustekurkkuihin. Suolakurkkujen koostumus myös muuttuu elinkaarensa aikana, sillä maitohappokäyminen jatkuu koko varastointiajan, myös kaupan hyllyllä. Tästä syystä vasta pakatut Myrttisen suolakurkut ovat koostumukseltaan erilaisia satokauden viimeisiin kurkkuihin verrattuna!

1 Comment

  1. Sri Kemppinen
    18.6.2019 at 20:44 · Vastaa

    Kirkkonummen Cittarissa näitä oli myös lämpimän puolella.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.