fbpx

FAQ – Usein kysytyt kysymykset

Myrttisen valkosipulisuolakurkut ovat tuoretuote, joten ne tulee säilyttää kylmässä/viileässä. Löydät Myrttisen suolakurkut siis aina hedelmä-vihannes-osastolta.

Myrttisen suolakurkut valmistetaan käymisteitse, eli fermentoimalla, kun taas maustekurkut valmistetaan säilömällä kurkut mausteliemeen. Suolakurkkujen valmistuksessa ei siis käytetä lainkaan etikkaa tai sokeria. Koostumukseltaan suolakurkku on pehmeä, kun taas maustekurkku usein napakka ja rapea.

Suolakurkkujen fermentointiprosessi on valoherkkä, joten säilöntä tulee tapahtua valoa läpäisemättömässä astiassa. Käymisen aikana muodostuu astian sisään kaasua, minkä vuoksi astian tulee myös hengittää, jotta paine ei pääse rikkomaan astiaa.

Fermentointi tarkoittaa maitohappokäymistä, mikä on ikivanha keino säilöä elintarvikkeita. Se parantaa vihannesten ravintoarvoja bakteerien polttaessa sokereita hyödyllisiin muotoihin.

Perinteiset venäläisten suolakurkkujen valmistustavat muistuttavat suurilta osin Myrttisen valkosipulisuolakurkkujen valmistustapoja. Myrttisten suolakurkkujen valmistus on kuitenkin tapahtunut jo 1940-luvulta asti Suomessa, suomalaisin menetelmin. Voidaan siis sanoa että Myrttisen valkosipulisuolakurkut ovat venäläisin menetelmin valmistettuja suomalaisia suolakurkkuja!

Mikäli kysymykseesi ei löytynyt vastausta täältä, lähetä kysymyksesi alla olevalla lomakkeella!