tammi 17
historia suolakurkut valmistus myrttisen kurkut

Älä heitä hukkaan Myrttislientä! Tässä 5 syytä miksi!

Tukee suoliston bakteerikannan toimintaa

Fermentoidussa eli käymisteitse valmistetut elintarvikkeet ovat terveydelle erittäin hyödyllisiä. Jo pieni määrä suolakurkkujen lientä päivittäin pitää suoliston kunnossa ja edistää näin ruoansulatusta.

Helpottaa lihaskramppeja

Suolanpuutos ja nestehukka ovat usein syitä lihaskramppeihin. Jos siis kärsit usein lihaskrampeista, nappaa esimerkiksi ennen urheilusuoritusta shottilasillinen suolakurkkulientä. Suolakurkkuliemi sisältää nimittäin runsaasti natriumia ja kaliumia!

Auttaa närästykseen

Närästys on pirullinen vaiva! Kokeile sekoittaa Myrttisliemeen hiukan hunajaa ja kippaa muutama senttilitra kurkusta alas!

Mausteeksi ruokaan

Myrttisliemi on hetivalmis mausteliemi ruuanlaittoon! Sitä voi käyttää esimerkiksi viinietikan korvikkeena salaatissa tai raaka-aineena salaatinkastikkeessa. Liemi on myös erinomainen marinaadi lihalle!

Pelastaa nuukahtaneet kukat

Ruukkukasvit tarvitsevat kaliumia ja Myrttisliemi on erinomainen lähde sille. Nuukahtaneiden kasvien kasteluveteen kannattaa lisätä loraus Myrttislientä ja se voi auttaa tasapainottamaan kasvin ph-arvoa ja näin piristää se takaisin kukoistukseen!

2 Comments

  1. Eva
    17.1.2019 at 21:12 · Vastaa

    Minulla se auttaa hikkaan – ihan totta!

  2. Kari Nikrus
    18.1.2019 at 11:29 · Vastaa

    Pieneksi pilkottu sipuli marinoituu mukavasti siinä liemessä.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.